De kennismaking

Jan Pol maakte prachtige foto’s gedurende het bouwproces van de Kloostertuinwoningen. Om de zoveel tijd ontvingen wij nieuwe foto’s in onze mailbox. Wij waren benieuwd waar deze passie precies vandaan kwam, daarom zijn we hem gaan opzoeken voor een interview.

Het begon volgens Jan allemaal op school. Zijn interesse in het vak geschiedenis was groot en hij kon dan ook aandachtig luisteren naar de verhalen, die de docent vertelde. In de loop der tijd verschoof zijn interesse vooral naar de historie van Hoogeveen.

In de jaren 70 kocht hij voor het eerst een camera. Hiermee fotografeerde hij vooral zijn familie. In de jaren daaropvolgend verwisselde hij zijn analoge camera voor diverse modernere varianten. Hiermee schoot hij niet alleen prachtige foto’s, maar ook video’s!

De laatste jaren heeft Jan met plezier deze twee hobby’s weten te combineren. Naast de Kloostertuin fotografeerde en filmde hij bijvoorbeeld ook de verbouwingen van de Kaap en de Voltastraat. Echter ‘beperkt’ Jan zich niet alleen tot het maken van foto’s. Integendeel zelfs, hij houdt onder meer complete stambomen bij en duikt daarnaast regelmatig de archieven in.

Het Mauritsplein

In de tussentijd zijn we ook erg benieuwd geworden naar de historie van het Mauritsplein. Jan verteld ons onder meer dat hier destijds de laatste veemarkt werd gehouden. Daarnaast heeft de Mauritshal er natuurlijk jaren gestaan, voordat deze in vlammen opging. Later waren er plannen voor een nieuwe uitgaanslocatie, die uiteindelijk zijn omgezet in een nieuwbouwplan.

Jan bedankt!

Jan heeft het hele bouwproces van de Kloostertuinwoningen als zeer leuk ervaren. Met zijn eigen bouwhelm op, kon hij het proces van zeer dichtbij meemaken. Het eindresultaat is volgens hem een plaatje geworden.

Via deze weg willen wij Jan namens AB Bouw en de bewoners van de Kloostertuinwoningen nogmaals bedanken!

Uw eigen woning laten bouwen? Neem contact op met de meesterbouwers!

Ook voor de bouw van uw eigen woning bent u bij AB Bouw aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.