Turnkey

 

Je hebt een stuk grond gekocht op jouw droomlocatie en wilt daar jouw droomhuis realiseren, maar je hebt geen tijd of geen zin om er veel werk mee te hebben. Dan bieden wij van AB Bouw dé oplossing: het Turn-Key concept. De gehele bouw wordt voor je verzorgd en jij hebt er geen werk mee. Tevens denken wij van begin af aan met je mee en tackelen we daarmee eventuele onvoorziene omstandigheden. Na oplevering overhandigen wij je de sleutel van je huis en al wat rest is het inrichten van de woning.

 

Sleutelklaar bouwen: 10-stappenplan

 

Wanneer je kiest voor het turn key of sleutelklaar bouwen, werken we volgens een 10-stappenplan, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Stap 1: Eerste gesprek

In dit kennismakingsgesprek met de opdrachtgever worden alle ideeën verzameld. De mogelijkheden worden besproken. Er wordt gekeken wat vergunning technisch mogelijk is en er wordt een kosten indicatie opgesteld.
Stap 2: Uitwerken eerste gesprek

Wanneer het eerste gesprek geweest is, gaat AB Bouw aan de slag om de besproken plannen en mogelijkheden uit te werken in een schets. Dit gebeurt bij ons op kantoor.
Stap 3: Tweede gesprek

De schets die wij eerder maakten op ons kantoor wordt doorgesproken met de opdrachtgever. Ook wordt de materiaalkeuze doorgenomen en bespreken we welke werkzaamheden er eventueel in eigen beheer gedaan worden en de mogelijkheden hierin.
Stap 4: Uitwerken tweede gesprek

Na het tweede gesprek kunnen wij de kostenraming specifieker maken. Ook gaan wij de schets toetsen aan het bestemmingsplan en voorleggen aan de gemeente. Tevens kan de klant naar de showroom komen om de materialen uit te zoeken (stenen, voegen enz.).
Stap 5: Derde gesprek

Tijdens dit gesprek gaan we de schets definitief maken, evenals de materiaalkeuze.
Stap 6: Bouwtekening en berekeningen

Wij gaan aan de slag met de bouwtekening en de constructieberekening. Ook de EPC (energieprestatie berekening), installatieberekening en indien nodig het grondonderzoek worden door ons gedaan in deze fase.
Stap 7: Vierde contactmoment

De berekeningen, begrotingen en vergunningen worden tijdens dit contactmoment doorgesproken, zodat deze ingediend kunnen worden.
Stap 8: Start bouw

De omgevingsvergunningen worden ingediend en de bouw kan van start gaan.
Stap 9: Tussentijdse contactmomenten

Gedurende de bouw wordt de opdrachtgeverf regelmatig op de hoogte gehouden om de juiste gang van zaken te bewaken.
Stap 10: Oplevering

De woning of het kantoorpand wordt opgeleverd en de sleutel kan overhandigd worden aan de opdrachtgever.

 

Casco bouwen

 

Uiteraard is casco bouw ook mogelijk bij AB Bouw. Bij casco bouwen, oftewel ruwbouw, wordt je huis wind- en waterdicht opgeleverd, uiteraard inclusief kozijnen, ramen, deuren en dakpannen. Bij het cascobouwen komt de afbouw voor je eigen rekening. Denk hierbij aan:

  • schilderwerk
  • aftimmerwerk
  • tegelwerk
  • installaties
  • stucwerk
  • binnenwanden
  • binnendeurkozijnen

Uiteraard kan AB Bouw enkele van deze werkzaamheden op zich nemen. Neem contact op om de mogelijkheden hierin te bespreken.