Turnkey bouwen

Je hebt een stuk grond gekocht op jouw droomlocatie en wilt daar jouw droomhuis realiseren, maar je hebt geen tijd of geen zin om er veel werk mee te hebben. Dan bieden wij van AB Bouw dé oplossing: het Turnkey concept. De gehele bouw wordt voor je verzorgd en jij hebt er geen werk mee. Tevens denken wij van begin af aan met je mee en tackelen we daarmee eventuele onvoorziene omstandigheden. We maken de woning sleutelkaar en na de turn-key oplevering overhandigen wij je de sleutel van je huis en al wat rest is het inrichten van de woning.

De turnkey betekenis

Steeds vaker zien we turnkey projecten in de bouw. De betekenis van turnkey bouwen is vrij vertaald: ‘sleutel op de deur’. Deze turnkey vertaling houdt in dat er vanaf de tekentafel tot aan het opleveren aan het bouwproject gewerkt wordt. Dan kan de sleutel op de deur. Dit sleutelklaar bouwen zien we vooral terug bij nieuwbouwprojecten. AB Bouw neemt in dit geval het gehele bouwproject op zich, dus alle taken die verbonden zijn aan de bouw. Een turnkey overeenkomst betekent niet dat je als opdrachtgever geen inbreng meer hebt. Uiteraard sta je vrij om de bouw tussentijds te komen bekijken en eventuele op- of aanmerkingen aan te geven. Na de turn key oplevering is de woning in principe klaar voor inrichting.

Turnkey bouwen met AB Bouw

Sleutelklaar bouwen: 10-stappenplan

Wanneer je kiest voor het turn-key bouwen of sleutelklaar bouwen, werken we volgens een 10-stappenplan, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Stap 1: Eerste gesprek

In dit kennismakingsgesprek met de opdrachtgever worden alle ideeën verzameld. De mogelijkheden worden besproken. Er wordt gekeken wat vergunning technisch mogelijk is en er wordt een kosten indicatie opgesteld.
Stap 2: Uitwerken eerste gesprek

Wanneer het eerste gesprek geweest is, gaat AB Bouw aan de slag om de besproken plannen en mogelijkheden uit te werken in een schets. Dit gebeurt bij ons op kantoor.
Stap 3: Tweede gesprek

De schets die wij eerder maakten op ons kantoor wordt doorgesproken met de opdrachtgever. Ook wordt de materiaalkeuze doorgenomen en bespreken we welke werkzaamheden er eventueel in eigen beheer gedaan worden en de mogelijkheden hierin.
Stap 4: Uitwerken tweede gesprek

Na het tweede gesprek kunnen wij de kostenraming specifieker maken. Ook gaan wij de schets toetsen aan het bestemmingsplan en voorleggen aan de gemeente. Tevens kan de klant naar de showroom komen om de materialen uit te zoeken (stenen, voegen enz.).
Stap 5: Derde gesprek

Tijdens dit gesprek gaan we de schets definitief maken, evenals de materiaalkeuze.
Stap 6: Bouwtekening en berekeningen

Wij gaan aan de slag met de bouwtekening en de constructieberekening. Ook de EPC (energieprestatie berekening), installatieberekening en indien nodig het grondonderzoek worden door ons gedaan in deze fase.
Stap 7: Vierde contactmoment

De berekeningen, begrotingen en vergunningen worden tijdens dit contactmoment doorgesproken, zodat deze ingediend kunnen worden.
Stap 8: Start bouw

De omgevingsvergunningen worden ingediend en de bouw kan van start gaan.
Stap 9: Tussentijdse contactmomenten

Gedurende de bouw wordt de opdrachtgeverf regelmatig op de hoogte gehouden om de juiste gang van zaken te bewaken.
Stap 10: Oplevering

De woning of het kantoorpand wordt opgeleverd en de sleutel kan overhandigd worden aan de opdrachtgever.

De voordelen van een sleutelklaar huis bouwen

Wanneer je zelf geen echte klusser of handige bouwvakker bent, kan het bouwen van een huis een pittige klus worden. Wellicht is het dan een goede keuze om voor het sleutelklaar opleveren te kiezen. AB Bouw neemt in dit geval dan vrijwel alle taken en verantwoordelijkheden op zich. Je kunt dit met een gerust hart aan ons over laten, daar we volgens ons sleutelklaar-bouwplan werken en al je wensen in een vroeg stadium bespreken. Tijdens het bouwproces zijn wij te allen tijde te bereiken en we kunnen uiteraard tussentijds gesprekken plannen om de voortgang en eventuele aanpassingen te bespreken. Een ander voordeel van het turn key bouwen is de strakke tijdsplanning. Je weet vooraf waar je aan toe bent en kunt daar dan ook naartoe leven. Ook subsidies, vergunningen en andere regelingen met de gemeente worden door ons opgepakt. Je hebt dus echt je handen vrij tijdens het sleutelklaar bouwen.

Sleutelkaar bouwen of casco bouwen

Waar AB Bouw bij sleutelklare woningen het hele project voor zijn rekening neemt, wordt er bij casca bouwen enkel de ruwbouw uitgevoerd. Uiteraard is naast het sleutelkaar bouwen, casco bouw ook mogelijk bij AB Bouw. Bij casco bouwen, oftewel ruwbouw, wordt je huis wind- en waterdicht opgeleverd, uiteraard inclusief kozijnen, ramen, deuren en dakpannen. Bij het cascobouwen komt de afbouw of afwerking voor je eigen rekening. Denk hierbij aan:

  • schilderwerk
  • aftimmerwerk
  • tegelwerk
  • installaties
  • stucwerk
  • binnenwanden
  • binnendeurkozijnen
  • sanitair
  • afwerkvloeren
Sleutelklaar bouwen met AB Bouw

Wanneer je dat wenst, zou AB Bouw ook enkele van deze werkzaamheden op zich kunnen nemen. Neem contact op om de mogelijkheden hierin te bespreken.

Laat je eigen turn key woning bouwen door AB Bouw

Eindelijk is het zover. Je hebt er waarschijnlijk al tijden van gedroomd. De bouw van je eigen droomhuis gaat beginnen. Helaas is het niet alleen maar mooi, gezellig en vrolijkheid. Zeker wanneer je zelf gaat bouwen, kun je rekenen op een hoop stof, rommel, kleine misstapjes en hard werken. Gelukkig bestaat er bij AB Bouw het turnkey design. Terwijl jij keuzes maakt over de steensoort, de deuren en kozijnen en alvast met de inrichting kunt beginnen, verzorgen wij het gehele bouwproject voor je. Tijdens tussentijdse contactmomenten spreken we de voortgang van de bouw door en na hard werken wordt de woning sleutelkaar opgeleverd. Al wat rest is de inrichting!

Bij AB Bouw kun je terecht wanneer je kiest voor een turn key woning. Ook voor bedrijven of kantoorpanden is een turnkey overeenkomst mogelijk. Meer weten over een sleutelklaar huis bouwen of over het turnkey design? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.