Isolatie

Je woning isoleren levert je meer wooncomfort. Niet alleen houd je de warmte binnen en de kou buiten, ook bespaar je op de energiekosten. En dat is goed voor jou, maar ook voor het milieu. Je kunt je woning op verschillende wijzen isoleren. Denk aan dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Bijkomend voordeel is dat over de gedane arbeid in plaats van 21% BTW hiervoor de voordelige 6% BTW-regeling geldt. Neem vandaag nog contact op met AB Bouw en vraag naar de mogelijkheden van isolatie van jouw woning.

Woning laten isoleren

Er zijn verschillende voordelen van het isoleren van de woning. Een goed geïsoleerd huis verhoogt immers het wooncomfort, bespaart op energiekosten en is duurzaam. In de winterperiode is het lekker warm in huis en zomers blijft de woning langer koel. Isolatie is dus geen overbodige luxe. Ons allround bouwbedrijf is gespecialiseerd in woningisolatie. Daarbij spitsen wij ons op verschillende soorten isolatie:

  • dakisolatie
  • (spouw)muurisolatie
  • vloerisolatie
  • garage isolatie
  • schuurisolatie
Isolatie woning

Wanneer je je huis laat isoleren, verdien je de verbouwkosten vaak al snel na enkele jaren terug. Uiteraard ligt de hoogte van je besparing aan de huidige toestand van je woning. Is je woning wat ouder, dan is de kans groot dat deze niet of nauwelijks geïsoleerd is. De kosten van de verbouwing liggen dan welleswaar wat hoger, maar de kosten van je energierekening gaan ook een stuk omlaag. Uiteraard zijn er ook woningen waar tijdens de bouw al spouwmuurisolatie of dakisolatie aan het huis is toegepast. Toch is ook vaak bij deze huizen wat te winnen. In beide gevallen kan de verbouwing zeker uit. Maar voordat je je huidige huis laat isoleren, is het verstandig om eerst goed te onderzoeken wat de huidige staat is en welke isolatie aangepakt dient te worden. Ook dan staan wij voor je klaar. Wij kunnen je prima adviseren op het gebied van woning isoleren en helpen je hier graag bij. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

dakisolatie

Dakisolatie

De isolatie van het dak is erg belangrijk. Een niet goed geïsoleerd dak kan wel 30% van de warmte verliezen. Na het goed isoleren van het dak, kun je dus flink besparen op de energienota. Dakisolatie houdt de warmte beter binnen, aangezien de warmte omhoog stijgt. Er zijn verschillende manieren om je dak te isoleren. Zo is het mogelijk om het dak langs de binnenzijde te isoleren, maar ook langs buiten isoleren komt vaak voor. Het laatste zie je voornamelijk bij het herstellen of vernieuwen van de dakbedekking. Daarnaast is het ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren, bijvoorbeeld wanneer deze enkel gebruikt wordt voor opslag. Welke methode het meest geschikt is voor de isolatie van jouw huis, is uiteraard van verschillende factoren afhankelijk. Ook is er een verschil tussen de isolatie van een schuin of hellend dak of een plat dak. Onze bouwadviseurs kunnen je hierin uitstekend begeleiden en adviseren. Daarnaast zijn de kosten die de isolatie van het dak met zich meebrengen ook afhankelijk van verschillende factoren, de isolatiewijze, het gekozen isolatiemateriaal beïnvloeden onder andere de prijs. Ook hier kan AB Bouw je meer informatie over verschaffen.

Muurisolatie

Ook door de muren verdwijnt veel warmte naar buiten. Een goede isolatie van de muur is dus van groot belang. Om de isolatie van je woning optimaal te krijgen zijn er op het gebied van muurisolatie verschillende mogelijkheden. De meest bekende is de spouwmuurisolatie. De spouw (de open ruimte tussen binnen- en buitenmuur) wordt daarbij opgevuld met isolatie. Bij nieuwbouw is dit uiteraard het meest gemakkelijk. Tijdens de bouw wordt de isolatie direct aangebracht. Toch is het ook mogelijk om bestaande muren te isoleren. Er wordt dan door kleine gaatjes in de muur isolatiemateriaal naar binnen gespoten. Na de isolatie van de muur profiteer je niet alleen van meer woon- en leef comfort, maar heb je ook minder kans op vochtproblemen en schimmelvorming.

Vloerisolatie

Een andere manier om je huis te isoleren is door middel van vloerisolatie. Hierbij kun je denken aan verschillende vloeren. Betreft het bijvoorbeeld de zoldervloer die geïsoleerd dient te worden om de warmte in de onderliggende ruimte te behouden? Of is de vloer van de begane grond datgene dat je wilt isoleren? Koude voeten is uiteraard niet echt comfortabel en huizen met vloerisolatie verliezen overigens ook minder warmte. De temperatuur blijft beter behouden en vocht krijgt minder kans. Je kunt de vloer op verschillende manieren isoleren:

  • de onderkant van de vloer isoleren
  • de bovenkant van de vloer isoleren
  • de kruipruimte onder de vloer isoleren
woning laten isoleren

Garage en schuur isolatie

De garage is vaak een slecht geïsoleerde ruimte. Zeker wanneer deze enkel als opslag gebruikt wordt, lijkt een goede isolatie overbodig. Toch is het vreemd dat deze plaats in je woning wat betreft isolatie over het hoofd wordt gezien. Bij een inpandige garage, waarbij je bijvoorbeeld door de bijkeuken naar de garage loopt om een koel glas drinken uit de extra koelkast te halen, is het temperatuurverschil erg groot. En dit kan snellere slijtage of schade met zich meebrengen. Ook op het gebied van garage isolatie of schuurisolatie is veel mogelijk. De kosten die aan het isoleren verbonden zijn, zijn uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Welke methode en materialen voor jouw garage de beste zijn, vraag je aan onze bouwadviseurs.

AB Bouw je huis laten isoleren

Door je huis te laten isoleren bespaar je op woonlasten, krijg je meer wooncomfort en draag je bij aan een beter milieu. Dat kan uiteraard bij een nieuwe schuurwoning of levensloopbestendige woning, maar ook tijdens de verbouwing of renovatie aan je woning kunnen we de isolatie meenemen. Meer weten over de voordelen van een goede isolatie in huis? Of wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan contact op met AB Bouw en maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Contactgegevens

Adres