Renovatie Tamboerpassage Hoogeveen

In het voorjaar van 2012 heeft AB Bouw twee entree torens van de Tamboerpassage in Hoogeveen gerenoveerd. De renovatie van het overdekte winkelcentrum vond plaats in twee fases, waarbij de twee entreetorens zijn bekleed met glazen panelen. Te weten de toren aan de noordzijde (Jumbo supermarkt) en aan de westzijde (Hoofdstraat). De zuidzijde bleef onveranderd.

Renovatie van overdekt winkelcentrum

De Tamboerpassage is een overdekt winkelcentrum in het centrum van Hoogeveen. Het toegepaste stucwerk rondom de ingangen brokkelde af doordat de gevels veelvuldig in aanraking kwamen met wind, regen en vorst. De Vereniging Van Eigenaren (VVE) van de tamboerpassage heeft meerdere keren geprobeerd de gevels te laten repareren, maar dit tevergeefs. Omdat herhaaldelijk herstel nodig was werd er besloten uit te kijken naar een alternatief. Toen kwam AB Bouw BV in beeld voor het monteren van glazen panelen.

Glazen gevels aan gemetselde muren bevestigen

Met het aanbrengen van de glazen panelen aan de gemetselde muren werd het gewenste alternatief gevonden. Door een stalen frame aan te brengen aan de muren kon het glas eenvoudig bevestigd worden. De glazen panelen hangen hierdoor in het frame en bedekken hiermee het verouderde stucwerk. Op deze manier worden ze ontzien, waardoor de kans op regen-, wind-, en vorstschade is weggenomen.

Renovatie van de gevel vlekkeloos verlopen

Ter voorbereiding zijn beide entreetorens in eigen beheer tot op de millimeter nauwkeurig ingemeten en digitaal ingetekend. Hier omheen is de nieuwe glazen schil getekend. Omdat iedere glazen wand een uniek nummer en afmeting heeft is enige nauwkeurigheid een vereiste.

“Iedere ruit paste!”

Tijdens de montage bleek elk glazen paneel te passen. Normaliter zijn er bij dergelijke projecten altijd wel een paar ruiten die niet helemaal passen, maar dat was bij de renovatie van de Tamboerpassage dus niet het geval. Dat het een unieke prestatie betrof, bleek toen de glashandel vroeg wanneer de nabestelling van de ruiten kwam. De renovatie van de gevels bij de twee ingangen is vlekkeloos verlopen en het resultaat mag er zijn.

 

 

Uw eigen woning of bedrijfspand renoveren? Neem contact op met de Meesterbouwers!

Ook voor het renoveren van uw bedrijfspand of woning bent u bij AB Bouw aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.