Schuurwoning

Schuurwoning bouwen

Een schuurwoning bouwen wordt steeds populairder. Deze nieuwe trend zien we terug op rustige plekken in een landelijke omgeving. Voor het bouwen op het rustige platteland gelden bepaalde eisen. Zo dient het schuurhuis perfect aan te sluiten bij het landelijke thema. Het ontwerp van de schuurwoning wordt dan ook afgestemd aan zijn omgeving en voor de bouw ervan wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die uitstekend passen bij het landelijke karakter. AB Bouw ontwerpt en bouwt de schuurwoning naar wens en adviseert je graag in de mogelijkheden van het landelijk bouwen.

Landelijk wonen

Wanneer je de locatie van je dromen hebt gevonden om een eigen nieuwbouw woning te bouwen, wil je daar natuurlijk ook je droomhuis bouwen. Een schuurwoning op het platteland met landelijk karakter is een woning waar velen van dromen. Steeds vaker zien we de schuurwoningen in de landerijen staan. Vol allure, met prachtige natuurlijke en duurzame materialen, alsof de woning er al jaren staat. Het gebruik van natuurlijke materialen en glas maakt de schuurwoning een prachtige verschijning. Het ontwerp sluit naadloos aan bij zijn omgeving en het landelijke karakter blijft op die manier behouden. Heb je ook een voorliefde voor paarden? Dan is het wellicht ook een optie om paardenstallen te bouwen bij de schuurwoning. Ook hiermee kan AB Bouw je dan van dienst zijn.

Schuurwoning laten bouwen

Duurzame materialen bij het bouwen van een schuurwoning

Een belangrijk kenmerk van de schuurwoningen, is het gebruik van een mix van natuurlijke materialen. De hoofdvorm is vrij eenvoudig, een echte schuurvorm zonder teveel detaillering. Net als bij het bouwen van overige nieuwbouwwoningen, wordt ook bij de bouw van een schuurwoning veel aandacht besteed aan milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van zonnepanelen of het gebruik van driedubbele beglazing of extra isolering. Dankzij de mix van natuurlijke materialen als glas, hout en metselwerk krijgt het schuurhuis een stoere uitstraling in het landelijk geheel.

Het warme karakter van de schuurwoning

Niet alleen buiten, maar ook van binnen wordt het open en landelijke karakter doorgetrokken. Een grote open ruimte is kenmerkend voor deze woningen. Wanneer je je in de woning bevindt, voelt de woning groots en ruim aan. Door het gebruik van de duurzame materialen haal je het warme karakter naar binnen. Deze warme sfeer wordt nog meer versterkt met een heerlijke open haard. De robuuste schoorsteen zien we bij schuurwoningen vaak aan de buitenkant langs de woning verschijnen. Dat maakt het mogelijk om ook aan de buitenkant een heerlijke kachel te creëren, waar je op heerlijke zomeravonden kunt genieten van de ondergaande zon.

Het heerlijke buitenleven

Bij schuurwoningen bouwen, gebruiken we duurzame materialen. Vaak zien we dan ook veel glazen panelen terug in het ontwerp. Het open karakter wat we zo creëren trekken we door naar binnen. Op deze manier geniet je binnen ook van het buitenleven. Maar in de zomer ga je uiteraard graag naar buiten. Met de bouw van een veranda geniet je nog meer van het buitenleven. Het terras wordt als het ware een verlengstuk van de woning en het mooie ervan is dat je op deze manier het hele jaar buiten kunt genieten van de heerlijke natuur om je heen.

Een schuurhuis bouwen

Sleutelklaar je schuurwoning bouwen zonder zorgen

AB Bouw biedt de mogelijkheid om zorgeloos te bouwen. Wij werken dan volgens het turnkey concept. De complete bouw van de schuurwoning laat je dan aan onze zorgen over. Van begin tot eind staan wij voor je klaar. Uiteraard houden wij je tussentijds op de hoogte, zodat er geen misverstanden ontstaan. Doordat wij goede contacten hebben met andere partijen kunnen wij snel te werk gaan. Voor je het weet sta je met de sleutel in handen en kan je met het inrichten beginnen.

Uiteraard is het ook mogelijk om casco te bouwen. De schuurwoning wordt dan wind- en waterdicht opgeleverd. De afbouw verzorg je dan zelf. Er bestaat tevens de mogelijkheid om enkele werkzaamheden omtrent de afbouw aan ons over te laten. In voorafgaande gesprekken kun je dat aangeven en worden er tijdens het gesprek duidelijke afspraken gemaakt over de oplevering, zodat je niet voor onverwachte omstandigheden komt te staan.

De kosten van een schuurwoning

De prijzen voor een schuurwoning laten bouwen, hangen uiteraard af van verschillende factoren. Wat is het vloeroppervlak en het volume van de woning? Daarbij zijn de kosten van een schuurwoning ook afhankelijk van de materialen die we gebruiken voor de bouw. AB Bouw komt graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een duidelijke offerte op maat te maken. Uiteraard is dit gesprek en de offerte vrijblijvend en zijn er geen kosten aan het adviesgesprek verbonden. Neem contact met ons op, wij staan je graag te woord!

Contactgegevens

Adres